Başka bir dram, başka bir AntiKürt: İsmet Özel


 Aydınlar da "AntiKürt" tavır sergiler mi? Elbette sergiler. Subjektif bakışa sahip bir beşere ne kadar aydın diyebiliriz orası da bayağı karışık. Nedir bu Kürt, Kürtçe düşmanlığı? Birilerine yaranmak adına atılan her türlü milliyetçi taklanın Kürtler üzerinden yapılması adet midir? Milliyetçilik kavramına dahi hakim olmayıp, milliyetçiliği başka ırkı küçümseme, yok sayma, kendi ırkını yüceltmede bulan, bunla anlamsallaştıran kesimin apsesik beyin tavrı kendi halkına ne kadar fayda getirecek?

Kendi dilini, tarihini, kültürünü dahi bilmeyip "milliyetçilik"ten bir şey anladığını sanan kesim maalesef azımsanmayacak kadar da çoktur.

Gel gelelim sözde aydınımıza: İsmet Özel
Hazretleri bir ara şöyle bir söylemde bulunmuş.
"Kürt aşiretleri Amerikan ajanlarına teslim, Kürtlerde millet bilinci yok, Kürtçe de, Kürt sorunu da yok, hepsi Amerikan icadı, TRT Şeş eciş bücüş bir kanal, daha şeş beş Kürtçe TV yayını yapmayı beceremezken bir de anadilde eğitim istiyorlar, nasıl yapacaklar?"
Kürtçe yokmuş... Şu an bile dünyanın en zengin ve en etkili dilleri arasında gösterilen. Kendi dilinden daha saf halde olan bir dil yokmuş! Ama olsun sanırım tarih ve toplum alışık bu tür durumlara. Şaşırdık mı? Hayır.

Taa 500 sene önce İtalyan gezgin, Pietro Della Valle şöyle bir söz söylemiştir “Kürtçe’de ne Arapçadan tesirlenme ne Arapça sesler olmadığı gibi, Farsça’ya da hiç benzemez “ Ama gel gör ki 21.yy.'lı gören sözde aydınımız İsmet Özel, Kürtçe'yi dahi kabul etmiyor. Ama şaşırdık mı? Hayır.
Hazreti İsmet bunla yetinir mi? Olayı çok daha büyütüp yine Kürtlere saldırıp, Alevileri de araya katıp şöyle der.
"Kürtler asimilasyonla Türk, Aleviler de Sünni yapılmazsa Türkiye haritadan silinir."
Neymiş efendim Kürtler asimile olmazsa... Türk olmazsa, yok olurmuş Türkiye(!)... Neyse ki Kürtler yalnız değil. Bu konuda iyi niyetine denk gelmişiz, inançlara da karışmayı uygun görüp, Kürtler yalnız hissetmesin diye Alevilere de karışmış...

Hazretleri hızını almaz vitesi yükseltir, Kürtçe yayın yapan TRT6(Şeş)'e neden kendi vergisinden pay kesildiğine itiraz eder. Ama TRT Arapça'ya ses etmez... Hayda...! Şimdi senin bunu deme, savunma hakkın varsa, herhangi bir Kürt de sana "Kürtler'den neden TRT Türk ve TRT Arapça için vergi alınıyor" deme hakkına sahip olmayacak mı hazreti aydın? Şimdi Türkiye'yi Kürtler mi bölüyor, sen mi?!

Sorun bunla kalsa iyi, ama tek bu da değil kendi milletinin gayrimüslimlerine de karşı hazretleri.
Türklere "Namaz kılmadınız mı ikisi birden gidiyor." der. Türklük namaz kılmakla olurmuş. Garip...
Türklüğü Müslümanlıkla eşitleyenleri gördük. Ama namaz şartı koşmayı ilk defa...

Hazreti aydınımız yine hızını kesmez. Türkler'e şöyle seslenir.
"Türklük bir tercihtir, ya Türk olursun ya gavur."  Türk olmak müslüman olmaktır. Bir buçuk milyar müslüman gayri müslim oluyor yani buna paralel olarak. Türk olun efendiler!

Böyle bir zihniyeti okuyan kesme de anlam veremiyorum. İsmet Özel'den daha trajik bir olay varsa, o da bu yazarı benimsemek, sevebilmektir. Kimi kesim ''şiirlerini güzel diye seviyoruz'' romantizmine giriyordur elbette. Lakin böyle bir zihniyetin yazdığı hangi şiir kendisini sevebilmemize yeter ki? Hitler'in de iyi bir ressam ve yazar olduğu söylenir, sevebiliyor musunuz?
Neyse fazla uzatmayalım, kimi kesimler kendilerini kandırmaya devam etsin...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bugün, neden kadınlar günümü kutlamadın diyen kadınları göreceksiniz…

Bir lisan, büyük insan: Mîr Celadet Alî Bedîrxan

Yabanda Bir Gül: Şîlan